A Review Of κυπαρισσια διαμονη
A Review Of κυπαρισσια διαμονη
Blog Article
Οι πιο κοντινές παραλίες είναι το Κεραμείο, το Φύτεμα και το Φλες. Επίσης, απέχει κανένα μισάωρο από την επιβλητική παραλία Μηλεωπό, στην οποία θα χρειαστεί να διασχίσετε ένα μικρό φαράγγι για να φτάσετε.
Οι εικόνες που αντικρίζει ο επισκέπτης του χωριού με τα λευκά παραδοσιακά σπίτια και τις χρωματιστές λεπτομέρειες στα πορτοπαράθυρα, ταξιδεύουν το νου σε κάποιο από τα αγαπημένα και δημοφιλή νησιά του Αιγαίου.
Οι δύο παραλίες, η Μεγάλη και η Μικρή Άμμος με το μικρό, άσπρο βότσαλο, βρίσκονται στον οικισμό της Παραλίας, ενώ η τρίτη λίγο μακρύτερα. Και οι δύο φημίζονται για τα πεντακάθαρα νερά τους και την ησυχία.
Αποτελείται από δύο γραφικούς κολπίσκους που δημιουργούν μικρές παραλίες σαν πισίνες. Κολυμπήστε στη μικρή Πισίνα, μια μαγευτική φυσική πισίνα με καταγάλανα νερά και στα Λουτρά της Αφροδίτης.
Για μεγαλύτερη επιτυχία του πολλαπλασιασμού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ορμόνη ριζοβολίας στη βάση του μοσχεύματος για να ριζώσουν καλύτερα.
Το κοινό ή αειθαλές κυπαρίσσι είναι ένα κωνοφόρο δέντρο που συναντάμε σε πολλές περιοχές της νότιας Ελλάδας να φυτρώνει μόνο του, ιδανικά προσαρμοσμένο στο κλίμα πολλών μεσογειακών χωρών όπως της Κύπρου, του Λίβανου και της Ιταλίας.
Στις αρχές της άνοιξης ή στα τέλη του καλοκαιριού, μπορούμε να αφαιρούμε ξερούς ή ασθενείς βλαστούς για να τονώσουμε την ανάπτυξη του.
Το χωριό αποτελείται από ένα μικρό λιμανάκι και μια αμμώδη παραλία, κατά μήκος της οποίας θα βρείτε ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες.
Απέναντι από την Αγία Κυριακή είναι ο άλλος μώλος, αυτός του Αγίου Νικολάου, όπου δένουν τα καΐκια όταν έχει καιρό και δεν μπορούν να πιάσουν στο Μώλο της Παραλίας.
Ανάθεση Ανάθεσε το ακίνητο σου σε επαγγελματία μεσίτη.
Τα Θέρμα είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή με θέματα υγείας, που θέλουν να επισκεφθούν την Ικαρία κυρίως για τα ιαματικά λουτρά της.
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις από σήμερα – Πότε το φαινόμενο χτυπά την Αττική
Στην αρχαιότητα το Κυπαρίσσι ήταν γνωστό με το όνομα Κύφαντα και η ακρόπολή more info του βρίσκεται επάνω στον λόφο Καστράκι. Τους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους ανήκε διοικητικά πότε στη Σπάρτη και πότε στο Αργος.
Παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στην ατμοσφαιρική ρύπανση και γι’ αυτό φυτεύεται στις άκρες δρόμων και εθνικών οδών.